Tag på skiferie med bus til Livigno

17287618465_d0089fc0f3_b_tourist-bus

Det er nemt og afslappende at tage på skiferie til Italien for eksempel til idylliske Livigno, idet man blot køber en busrejse hertil, som kan kombineres med en kør-selv-skiferie, hvor man får overnatning og liftkort med i prisen. Livigno ligger i Italien men meget tæt ved grænsen til Schweiz, og i dette bjergrige område er der meget gode muligheder for at stå på ski, da man her finder de højeste skiområder, hvor der er snegaranti og pister for både erfarne og uerfarne skiløbere. Der findes rigtig mange områder for børn og uerfarne skiløbere, da området har et fint terræn med brede og velpræparerede pister, og man finder også danske børneskiskoler her.

 

Skiområdet i Livigno

Her findes 115 km pister fordeler sig på to bjergsider Mottolino og Carosello, og man kan således opnå mange oplevelser her på en skiferie, og desuden findes der i området en fantastisk funpark med half-pipe, snowpark og boardercross. Her findes også muligheden for heliskiing, hvor man flyves med helikopter op på en stejl bjergskrænt, så det kun kan gå nedad. Livigno var også vært for European Freeride Festival 2015, da mange kommer hertil for at nyde de gode muligheder for Freeriding. Der er både muligheder for snowboard, langrend samt vandring, og der er også gode muligheder for afterski, når man ikke orker at stå på ski sidst på dagen. Indkøbsmulighederne er helt unikke i Livigno, da området be

finder sig i en skattefri zone, så man kan købe alverdens mærkevarer til yderst favorable priser. Desuden kan man nyde Italiens charme på byens mange barer, caféer og restauranter, hvor man samtidigt vil blive forbløffet over de attraktive priser.

 

Kør selv i bil til Livigno

Hvis man gerne vil springe bussen over og køre hertil i egen bil, så kan det sagtens lade sig gøre. Livigno ligger midt mellem München  og Milano, så man kan da også flyve hertil, men i egen bil findes der mange ruter, og den korteste tute er på omkring 1.100 km og fører blandt andet med biltog i Schweiz gennem Vereina-tunnelen. Man kommer her til til Selfranga/Klosters, hvor bilen skal køres op på et tog, der har afgang hver halve time.Andre vælger at køre den lidt længere rute ad motorvejen A7 over Fernpass og igennem Imst og Landeck i Østrig. Her skal man være opmærksom på det obligatoriske østrigske motorvejs-klistermærke. Der er ikke så meget trafik på denne rute, så tiden flyver af sted. Lige før man kømmer til Livigno, så skal man gennem den berømte og berygtede ensporede tunnel: Munt La Schera Tunnellen. Tidspunkterne for hvornår gæster må køre ind og ud af Livigno igennem tunellen bliver styret med hård hånd hver lørdag i hele skisæsonen. Tunnellen er lukket lørdage i hele skisæsonen fra kl. 05:00 – 10:00, når du skal ind i Livigno, da den til gengæld er åben for gæster, der skal hjem fra byen.

Billede: somiz

Billede: Chοkz

Billede: joshr0ckx

Billede: Leonidas_Smith1866

Skriv en kommentar