Enestående ferieoplevelser i Budapest

e836b80d2bf3023ecd0b470de7444e90fe76e6d218b317449cf9c0_640_budapest

Ungarn er ikke det typiske land at holde ferie i, hvilket er en stor skam, da landet har rigtig meget at byde turisterne, og Ungarn ligger jo relativt tæt på Danmark, så det er faktisk både nemt og billigt at komme hertil. Især hovedstaden Budapest bør opleves, og denne by består faktisk af to bydele (Buda og Pest), og floden Donau adskiller disse bydele. Man kan selv køre til Budapest i egen bil, tage en busrejse hertil, eller man kan booke en flybillet fra Spies eller et af de andre store rejsebureauer, der har ferieture hertil.

Ungarn kendetegnes ved en smuk natur, gode forbindelser til de omkringliggende storbyer i Europa, og Budapest var i det 15. århundrede midtpunktet for renæssance kulturen med et væld af historie og kunst, så derfor døbte man byen til Europas Juvel. I dag kommer de fleste hertil for at nyde det ungarske parlaments bygning Castle Hill, Kongeslottet Matthias-kirken, Fiskernes Bastion og St. Stephens Basilika.

 

5 enestående oplevelser ved Budapest

Ungarn er andet end Budapest, men hovedstaden er trods alt det mest betydningsfulde område for turisterne, der nemlig kan nyde en masse unikke oplevelser på deres ferie i denne by, og de vigtigste vil blive beskrevet i det følgende, så man kan anvende det som inspiration til en tur hertil.

 

  1. Slottet Buda, der findes på UNESCOs liste med verdens kulturarv.
  1. Szechenyi Kædebroen fra 1849 forbinder bydelene Buda og Pest. Dengang var broen den længste hængebro i Europa med to smukke dekorerede brotårne af billedhuggeren János Marschalkó.
  1. St. Stephens Basilika blev opført for at minde Saint Stephen I, der var den første konge af Ungarn. Bygningen er udført efter neo-renæssance-stil med et strejf af græsk stil. Man kan finde masse af storslået majestætisk grafisk kunst på bygningens vægge samt tag. Bygningens unikke ornamenter på Basilikaen er lavet utroligt detaljerede med en høj grad af nøjagtighed, men kunstværket tog også over 50 år at færdiggøre.
  1. Den ungarske parlamentsbygning fra 1885 er Ungarns største bygning, og det er samtidig Europas femte største parlamentsbygning. Bygningen er Ungarsk vartegn og en stor turistmagnet for Budapest. Den er placeret på Lajos Kossuth-pladsen ved bredden af floden Donau, og bygningen er lavet i Ny-Gotisk–stil og rummer ikke færre end 691 værelser og 200 kontorer.
  1. Heltepladsen (Heroes’ Square) er et af de største torve i Ungarn, og det støder op til byens park og er omgivet af to vigtige bygninger nemlig Museum of Fine Arts samt Kunsthalllen (Hall of Art). I midten af pladsen står monumentet Millennium Memorial, der er et vigtigt varetegn for Budapest med statuen af Ungarns grundlægger i det 9. århundrede.

 

5 andre populære Budapest attraktioner

Udover de førnævnte turistattraktioner findes der også disse populære og velbesøgte steder i Budapest:

 

  1. Andrassy Avenue kan dateres tilbage til 1872, og denne vej er en af byens mest kendte og ikoniske, da den forbinder Elizabeth Square med City Park. Vejen er dekoreret med palæer og byhuse i neo-renæssance stil, og denne unikke og flotte stil er også kommet på UNESCOs liste over verdens naturarv. Vejen huser de dyreste adresser, så her findes især ambassader, caféer og berømte restauranter, teatre og luksusbutikker som Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Armani, og Gucci.

 

  1. Fiskerbastionen er en terrasse i nygotisk og neo-romansk stil på Buda siden af floden Donau. Bygningsværket mindr om et Tornerose slot, da det er sammensat af syv tårne, der symboliserer de syv klan ledere i slutningen af det niende århundrede.

 

  1. Matthiaskirken hedder oprindeligt Vor Frue Kirke (Nagyboldogasszony Templom), og den ligger lige ved siden af Fiskernes Bastion. Matthiaskirken stammer fra det 13. århundrede, og den har undertiden været anvendt som moske, og kirken har mange pragtfulde kalkmalerier og kunstneriske glasvægge.

 

  1. Margaret-øen er et meget rart sted at slappe af og vandre på en solrig eftermiddag, idet man kan vandre over Margaret Bridge. Her findes mange rekreative attraktioner samt flere historiske seværdigheder.

 

  1. Gellertbakken er en 235m høj bakke med udsigt over Donau, og den har hele tre vigtige seværdigheder nemlig Gellert statuen, befrielsesmonumentet og Citadellet. Man får derfor meget ud af at besøge Gellertbakken, da man udover de enestående bygningsværker også har en pragtfuld udsigt ud over Budapest.

 

 

Skriv en kommentar