Ultimativ luksus på skræddersyede rejser

shutterstock_551977057

Hvis man har vundet i lotto, eller hvis man gerne vil tage på en uforglemmelig ferie sammen med sin familie som f.eks. en bryllupsrejse, så bør man overveje skræddersyede rejser, der passer perfekt til jeres behov og ønsker. Mange rejsebureauer tilbyder skræddersyede rejser til de turister, der gerne vil forkæles med ultimativ luksus på deres ferierejse. På opslagsværket Wikipedia defineres skræddersyede rejser som individuelt tilpassede rejser, der omfatter:

 • Transport (kombination af fly, tog, skib eller bus).
 • Indkvartering (eventuelt med hel- eller halvpension).
 • Rundture til lokale turistattraktioner og seværdigheder undervejs.

Fænomenet skræddersyede rejser kaldes også for FIT-turisme eller Free Independent Traveler/Tourist. I Danmark kalder vi det normalt for en pakkerejse, og der findes endda en lov om pakkerejser, der omhandler såvel individuelle arrangementer samt grupperejser. Der findes desuden et Pakkerejse-Ankenævn, således man har et sted at henvende sig som forbruger, såfremt man føler sig snydt af sit rejsebureau.

Sådan kan man skræddersy sin egen rejse

Der findes flere rejsebureauer, der tilbyder kunderne at skræddersy en rejse, således de får besøgt de ønskede steder i henhold til en strategisk plan. De enkelte rejsebureauer har som regel gode kontakter på feriestedet, hvilket inkluderer:

 • Aftaler med transport (taxi, tog og bus).
 • Overnatningsmuligheder (hus, lejlighed, hytte og hotel).
 • Guider og rejseledere, der kan komme med råd samt hjælpe med oversættelse.
 • Oversigt over alle former for seværdigheder og attraktioner i området.

Man skal derfor blot oplyse rejsebureauet om destinationen, feriens længde og kravene til indkvarteringen samt naturligvis de ønskede udflugtsmål på turen, hvorefter man så får et forslag på et rejseprogram fra rejsebureauet. Det kan ofte være en fordel at tage udgangspunkt i rejsebureauernes eksempler på pakkerejser, der i forvejen er udarbejdet, således man oplever de mest populære attraktioner i netop dette område. Men såfremt man har andre interesser end eksemplerne, så er det smart og praktisk, at man kan skræddersy sin egen drømmerejse, således man får mest udbytte af turen.

Priser på skræddersyede drømmerejser

Det kan være meget forskelligt, hvad en skræddersyet drømmerejse vil koste, da mange aspekter spiller ind på prisen. Generelt set bliver det dyrere, jo længere væk fra Danmark man rejser, samt jo længere tid ferien varer. Har man valgt helpension og rejseleder på turen, så koster dette også ekstra, så der findes ingen øvre grænse på prisen for en skræddersyet luksusrejse, der kan løbe op i flere 100.000 kr., men man kan faktisk finde skræddersyede rejser i området 10.000-25.000 kr. for 14 dage på eksotiske rejsemål overalt i verden. Man kan gå på nettet og finde forskellige tilbud, som man så kan sammenligne med hinanden, og rejsebureauet Svane Rejser er et godt sted at indhente tilbud og inspiration, hvis man især er interesseret i disse lande:

 • Mellemamerika
 • Sydamerika
 • Caribien
 • Vietnam

Hvis man er interesseret i andre lande, så kan man på nettet finde rejsebureauer, der netop har specialiseret sig i skræddersyede rejser til disse lande.