Sådan bliver du klar til din næste safari

De fleste, der har været på en safarirejse i deres liv, vil nikke genkendende til, at det er en oplevelse for livet. Safarirejser er noget ganske specielt, og det giver dig så mange flere muligheder og erfaringer – også personligt – sammenlignet med, hvad en badeferie eller forlænget weekend i en europæisk storby giver dig.

Bevares, der er en forskel i prislejet på en safarirejse og en badeferie, men forskellen er ikke så stor som rigtig mange går rundt og tror. Safarirejser kan faktisk erhverves til fornuftige priser, og kan man virkelig sætte en pris på en oplevelse for livet? Læs med her og find ud af, hvordan du bliver til din næste safarirejse.

Safarityper

Der findes mange forskellige typer af safari, hvoraf ‘Game drive’ er den mest populære og kendte blandt rejsende, der tager på safari. Denne type safari foregår i en åben, eller lukket, safaribil. Men der findes altså også 3 andre typer, herunder:

  • Walking safari; hvor det foregår til fods.
  • Vandsafari; hvor det foregår til vands.
  • Ballonsafari; hvor det foregår i en luftballon, der tager dig gennem savannen fra et imponerende fugleperspektiv.

Hvis du er eventyrlysten, kan du forsøge dig med en af de andre typer safari, og du kan eventuelt forhøre dig ganske let ved dit rejsebureau, der uden tvivl kan besvare din undren, om hvorvidt andre typer af safari er muligt. Som regel vil det dog være Game drive-safari, du skal ud på.

Hvilke årstider er de bedste?

Der findes intet entydigt svar på, hvorvidt en årstid er at foretrække fremfor en anden, når vi taler om safari. Der er dog bestemte årstider, som du skal vælge, hvis du ønsker at opleve nogle specifikke fænomener.

Det kunne eksempelvis være ‘The Great Migration’, der hvert år udspiller sig i Kenya og Tanzania. Her er der bestemte årstider, som du skal vælge, hvis du ønsker at opleve denne enorme dyrevandring i egen person.

Er safari farligt?

Safari er som udgangspunkt ikke farligt. Det er naturligvis baseret på, at den guide, som der tager dig gennem din safari, er trænet. En safariguide er altid trænet i adskillige ting, herunder især dyrenes adfærd, så en rejseguide vil altid være i stand til at afværge en situation, før den bliver truende.

Det vigtigste i forhold til en sikker safari er, at du lytter til din guide og respekterer, hvad han siger. Dernæst er det vigtigt, at du husker på, at det er vilde dyrs hjem, som du besøger, når du er på savannen, hvorfor det er særligt vigtigt, at du husker at respektere både dyrene og deres hjem.

Det skal du være opmærksom på i forhold til beklædning

I forhold til beklædning er der en række ting, som der er gode at have in mente, når kufferten skal pakkes. Der er ingen krav, der siger, at du skal ligne en guide fra et program på Animal Planet, men der er nogle beklædningstips, der i sidste ende kan give dig en bedre safari.

Lyse farver – meget gerne neutrale – er en rigtig god ide. Mørke farver tiltrækker insekter, og det er både irriterende på savannen men også om aftenen. Derudover er det en god ide, at du har tøj med, som kan benyttes til forskellige temperaturer og generelt tøj, der er godt mod insekter og sol.

Tøj i bomuld er desuden det rareste at bære, når du befinder dig i disse temperaturer.

Et åbent sind er grundlaget for en god rejse

Uanset om det er en safarirejse eller en hvilken som helst anden rejse, så anbefaler vi, at du rejser med et åbent sind. Det er i højere grad vigtigt, at vi nævner det i forhold til en safarirejse, da det er et helt andet kontinent, som du her besøger.

Netop derfor vil du opleve enorme kulturforskelle i alt fra mad til beklædning. Hvis du husker at opretholde et åbent sind på hele din rejse, så er du næsten allerede garanteret en fantastisk rejse. Sørg også for at få taget en masse billeder, så rejsen bliver foreviget!

Hav en fantastisk safarirejse.