Leje af sommerhus er nemt og billigt

Hvis man går med en opfattelse af, at det er vanskeligt og dyrt at leje et sommerhus, så tager man grundigt fejl, da booking af leje af sommerhus kan klares på få minutter, idet de fleste udlejere i dag anvender internet til avertering af ledige sommerhuse. I mange familier er det normalt at rejse væk hjemmefra for at holde ferie sammen hver eneste sommer, og faktisk kan man få mindst lige så meget ud af en sommerhusferie som ved en dyr charterrejse ned til sydens sol. Her vil fordele og ulemper opridses ganske kort.

Sommerhusferie sammenlignet med charterferie

Ved begge disse feriemodeller kan både små og større familier tage på ferie sammen og have masser af spændende oplevelser sammen. Fordelen ved charterferien er, at man bor på et luksushotel tæt ved stranden i et varmt og eksotisk klima, hvor vandet er skønt og der er masser at se på i løbet af dagen. Ulempen ved charterferier er, at man ikke har egen bil med, således man må leje bil eller køre i taxi for at komme omkring i området og se butikker og attraktioner. Man må desuden påregne masser af larm både på hotellet og på fællesområderne, hvilket mange finder charmerende men ikke alle. Har man foretaget leje af sommerhus, så vil man derfor både kunne medbringe egen bil hertil, og man kan nyde freden på sommerhusområdet, da man sjældent kan høre noget til naboerne.

Derfor kan man nemmere hygge sig sammen med grill på terrassen og afprøve de mange spil og lege i sommerhuset, der som regel også har masser af wellness faciliteter på linje med mange luksushoteller herunder spa, sauna, solarium og swimmingpool. De fleste sommerhuse har hems under tagkonstruktionen, så derfor kan man uden problemer indkvartere gæster til overnatning, da der nemt kan bo 10-20 personer i de fleste større sommerhuse. Man kan desuden ofte medbringe både sin hund og kat i sommerhuset, så de derfor ikke bør passes af andre, mens man er bortrejst i ferien.

Ulempen ved sommerhusferier i Danmark er især, at det danske sommervejr kan være lunefuldt med regn og overskyet men andre gange med solskinsvejr, men til gengæld er prisen pr. feriegæst i et sommerhus omkring det halve af prisen for en charterferie.

Sådan finder man nemt et sommerhus

Leje af sommerhus kan man med succes foretage hos DanCenter, der har mange tusinde sommerhuse til udlejning rundt omkring i ferielandet. Fordelen ved at vælge ét af de største udlejningsbureauer er, at man her har et stort udvalg af forskellige sommerhuse at vælge imellem, da de generelt er meget forskellige i størrelse, pris, beliggenhed samt faciliteter. Det tager under et minut at vælge ud fra dine kriterier, således man får en oversigt over egnede sommerhuse sorteret efter prisen, der alle overholder dine ønsker til beliggenheden, antal sovepladser, faciliteter, husdyr samt lejetidspunktet. Priserne starter nede fra omkring 2.000 kr. for en uges leje, men de største luksussommerhuse koster mere end 20.000 kr. for en uges leje i den dyre højsæson.