Fordele og ulemper ved busrejser

Vi har alle prøvet at køre med bus, og busser er med årene blevet meget mere komfortable end tidligere, og det har gjort busrejser mere populære end aldrig før. Busrejser er især velegnede for singler og par, men hele familier kan også sagtens rejse med busrejser, men fordelen bliver mindre, da det nærmer sig samme pris som at køre i egen bil, der jo giver mere frihed. I dag kan man tage på lokale busrejser, busrejser til den anden ende af landet, eller man kan tage på en lang bustur ned til Tyskland, Frankrig, Sverige, Norge, Italien eller til andre lande, da busserne kører overalt.

Fakta om busrejser

At rejse med bus minder om at køre i tog, men bussen kører blot på vejene i stedet for på skinnerne. Det er mere fleksibelt at køre med bus frem for tog, da man sjældent skal skifte til en anden bus, men ulempen er de få afgange og den begrænsede bevægelsesfrihed i bussen. Som før nævnt er busserne i dag mere komfortable og luksuriøst indrettede med både toilet, aircondition, wifi og masser af plads i de regulerbare stole.

Det er især nødvendigt at sidde mageligt i en bus, når det drejer sig om længere busrejser på mange timers kørsel, da det ellers kan være anstrengende at sidde så længe i en bus. Busserne kører hurtigt og har holdepladser i alle de større byer, så en bustur kan være en kvik måde at komme frem på, og tager man en ekspresbus på ferie til et andet land, så kommer man altså udhvilet frem, da man ikke selv har siddet bag rattet, hvilket også er en fordel.

De fleste moderne busser har også TV med flere videofilm, således man kan være beskæftiget undervejs, mens andre måske surfer på nettet, læser en bog eller får en tiltrængt lur.

Populære busrejser

Bare det at rejse mellem Jylland og København kan i dag lade sig gøre med bus fra omkring 100 kr., hvilket er meget billigere end med egen bil eller tog. Mange busruter kører fra de større jyske byer til København og retur omkring tre gange dagligt, og dette er både billigt og effektivt og temmelig komfortabelt.

Man kan også leje en hel bus med chauffør, hvis man er en større gruppe, der vil opleve bestemte steder, således man kan snakke sammen om oplevelserne på turen. På internettet kan man i dag både finde de forskellige ruter i indland og udland, og man kan også booke billetten med det samme, således chaufføren ikke står og skal klare alt det med betaling. Det kan sagtens betale sig at tage en bus til Hamborg eller Berlin, hvis man måske skal med fly derfra.

Man kan også tage på komplette busture ned til Gardasøen og andre steder sydpå, hvor man kan leje en hytte eller sommerhus for en periode. På den måde kan man slippe for at rejse med fly, der jo både er dyrere og også giver en del spildtid i lufthavnen. På en bustur kan man nyde landskabet udenfor, men man kan naturligvis risikere at komme til at holde i kø på samme måde som andre bilister.